Informatiebijeenkomst nieuwe kindcentrum Wagenborgen druk bezocht

Wagenborgen – Op dinsdag 2 juli was er een informatiebijeenkomst over het nieuwe kindcentrum in Wagenborgen. De informatiebijeenkomst was van 19.30 uur tot 21.00 uur in Ons Centrum aan de Kerkstraat 48 in Wagenborgen.

Na de zomervakantie gaat de bouw van het nieuwe kindcentrum in Wagenborgen op het Groot Bronswijk-terrein van start. Tijdens de bijeenkomst werden dorpsbewoners geïnformeerd over hoe het gebouw eruit komt te zien, wie de werkzaamheden uit gaat voeren, hoe het verkeer gaat rijden tijdens de bouw en wie u kunt bereiken voor vragen en opmerkingen.

De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De gemeente Delfzijl realiseert samen met de basisschool de Kronkelaar en Kids2b een nieuw kindcentrum op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen.

Er kwamen veel belangstellenden op de informatiebijeenkomst af.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: