Wagenborgen – Raadslid Martijn Meijer heeft namens Fractie 2014 schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de mogelijkheid tot woningbouw op het Groot Bronswijk terrein. Meijer stelt dat hij signalen hoort van mensen die graag zouden willen bouwen op het park. Ook Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen krijgt regelmatig de vraag of er ruimte is voor nieuwbouw op het Groot Bronswijk terrein. Zij heeft inmiddels al een lijst met kandidaten. Meijer wil daarom graag van het college weten wat de plannen zijn met betrekking tot woningbouw aldaar.

Daarnaast stelt hij dat er momenteel een tekort aan starterswoningen is in de centrumdorpen Wagenborgen en Spijk. Dat wordt beaamd door Sjirk de Jong van Brandsma De Jong makelaars & taxateurs: “De laatst verkochte twee-onder-één-kap woningen werden massaal bezichtigd en werden in mum van tijd boven de vraagprijs verkocht. Voor starters wordt het steeds moeilijker om hier iets te vinden en daardoor kiezen de jonge kopers regelmatig voor een woning in een andere gemeente, daar waar deze jongeren liever in hun eigen dorp waren blijven wonen”. De Jong benadrukt dat deze doelgroep enorm belangrijk is voor de leefbaarheid van de dorpen. “Zij zorgen ervoor dat de sportclubs leden behouden , de scholen bevolkt blijven en er reuring in het dorp blijft”.

Meijer vindt dan ook dat de starters niet vergeten moeten worden bij eventuele nieuwsbouw. “Je zou bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen om ook in te zetten op een aantal twee-onder-één-kap woningen. Maar door eventuele nieuwbouw bevorder je sowieso de doorstroming, waar starters ook van kunnen profiteren”, aldus de raadslid die hoopt op een voortvarende aanpak van de gemeente. “We kunnen beter vandaag dan morgen beginnen met het uitwerken van de plannen.”

Geef een reactie