Woldendorp – Tegen een 36-jarige man uit Houwerzijl is negen maanden cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk voor het in brand steken van een personenauto.

De brandstichting vond plaats op zaterdag 16 januari 2016 aan de Trambaan in Woldendorp.

De eigenaar van de auto werd vroeg in de ochtend wakker van een vreemde lucht. Vlakbij de woning stond een auto in de brand. Tijdens het blussen van de brand zagen brandweermannen een kapotgeslagen ruit. Al snel was het vermoeden dat de brand was aangestoken. In de auto werd een theedoek met terpentine aangetroffen.

De brand was aangestoken door een 36-jarige man uit Houwerzijl en een 34-jarige man uit Wagenborgen. Het duo was in die nacht op een feestje geweest in Woldendorp. Hoewel de daad alweer ruim twee en een half jaar oud is, vindt de officier van justitie het incident te ernstig voor een werkstraf.  De zaak tegen de 34-jarige man uit Wagenborgen is uitgesteld.

De rechtbank doet donderdag 19 juli uitspraak in de zaak.

Geef een reactie