Delfzijl – Zondag 29 april komen coureurs uit de drie noordelijke provincies naar Delfzijl om deel te nemen aan de 3e wedstijd meetellend voor dmx- noord kampioenschap. Naar schatting komen er 250 coureurs naar het mooie circuit  zij strijden in 9 verschillende klasses om de bekers. Nieuw dit jaar is dat er een dames klasse is toegevoegd DMX Noord-wedstrijden zijn bedoeld voor vrijetijdsrijders, die in een gezellige – en ontspannen sfeer motorcrosswedstrijden willen rijden. Echter fanatiek gaat het er wel aan toe!

 

De competitie telt 13 wedstrijden verreden op verschillende circuits in de Provincies Groningen, Drenthe en Friesland, wanneer je bij de eerste acht eindigt wordt je uitgenodigd om aan de landelijke finale mee te doen.  Deze finale wordt gehouden in Heerde daar komen de coureurs uit het hele land bij elkaar om te strijden voor de Nationale titel.

 

De jongste coureurs die aan de start verschijnen in Delfzijl zijn nog maar 7 jaar oud ze rijden op een 65 cc motortje, zeker een aanrader om naar te komen kijken.  Echter het spektakel wordt toch wel van de mannen en vrouwen verwacht in de mx1 en mx2. Dit zijn de zwaardere machines.  De MX1 zijn tweetaktmotoren van 250 cc en viertaktmotoren van 450 cc, de MX2  zijn de tweetaktmotoren van 125 cc en viertaktmotoren van 250 cc. Zij staan garant voor veel spektakel.

 

Namens Delfcross komen Justin Scheltens, Felix Reitzema, Jasper de Haan, Larissa Elema (mx2), Rodney Elema, Jesper Gremmer, Merlijn Reitzema (85cc) Peter Bolt ( MX 1) Gerard Gremmer, Jan Post en Pepijn de Haan( Masters) aan de start. De trainingen beginnen om 09.00 uur,  de wedstrijden om 12.00 uur rond 17.00 uur is de prijsuitreiking.

Het circuit is gelegen aan de Oosterlaan 5 vlakbij de rotonde N362 a N992. De entree is gratis, de kantine is geopend voor een kopje koffie of een lekker patatje.

Geef een reactie