Wagenborgen – Vrijdagmiddag, na de herdenking bij het joodse-monument in Wagenborgen was iedereen van harte uitgenodigd in de Petruskerk aan de Hoofdweg. Daar vond de presentatie plaats van het boek ‘Een levend Monument – Het zwijgen verbroken; de reis van vier joodse psychiatrische patiënten van Wagenborgen naar Sobibor’. Het boek is geschreven door Rense Schuurmans en Anne Koopmans. Tijdens de presentatie werden door een aantal mensen het woord gevoerd. Ook wordt er een lesbrief gepresenteerd voor het basisonderwijs. Kinderen van Basisschool De Kronkelaar lazen zelfgeschreven gedichten voor. In de kerk was een kleine expositie ingericht van bijzondere afbeeldingen uit het boek.

Na de plechtigheid was er voor alle belangstellenden een nazit in gebouw “De Ontmoeting” naast de Petruskerk in het centrum van Wagenborgen.

 

Geef een reactie