Wagenborgen –  Woensdagavond werd er in Wagenborgen de 6-minutentraining gehouden, een scenariotraining waarin het snel en doeltreffend handelen in een 6 minutenzone wordt geoefend tijdens een hartstilstand.

 

Voorbeelden van aspecten die tijdens de 6-minutentraining werden geoefend zijn:

  • Letten op je eigen veiligheid (op weg naar en bij het meldadres)
  • Het maken van een open en veilige werkruimte
  • Je plaats in de hulpverlening tussen ambulance, politie en andere betrokkenen
  • Zodanig samenwerken dat de reanimatie zo min mogelijk wordt onderbroken
  • Effectief communiceren met medeburgerhulpverleners en professionals

 

De training werd begeleid door een instructeur en een Lotus, die speelde in een rol van familielid. De burgerhulpverleners kregen een sms-bericht  met een melding aan de Klokkenborg en aan de Familie Bronsweg te Wagenborgen. Na de training werd er geëvalueerd in de Steunhorn aan de Hoofdweg in Wagenborgen.

Geef een reactie