Woldendorp – Traditioneel sluiten de leerlingen van daltonvestiging Woldendorp van het Dollard College het jaar af met leuke projectdagen. Op 20, 21 en 22 december hadden de leerlingen een projectweek met als thema ‘Slag om Noord’, naar het gelijknamige programma van RTV Noord. In dit programma strijdt het ene tegen het andere dorp.

Leerlingen werken drie dagen lang in dorpen. De lokalen waren ingericht als dorp. Er werden maquettes gemaakt, Groningse gedichten geschreven, en er is een dorpskrant gemaakt. Ook werden bekende dorpsgenoten geïnterviewd. De ‘dorpen’ konden hier punten mee verdienen. Maar ook op sportief gebied gingen de dorpen de strijd met elkaar aan. In de sporthal werden verschillende wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Natuurlijk is alles op foto en film vastgelegd.

Donderdagavond kwamen alle ouders naar school om de dorpen te bewonderen. Daar werd het programma Klouk gespeeld, de quiz over alles wat Groningen rijk is. De leerlingen hadden allerlei vragen bedacht die ze aan hun ouders stelden. Na de bekendmaking van alle punten werd de projectweek in de sporthal afgesloten met een sportieve strijd tussen de koplopers. Voor de projectweek hebben veel ouders en andere vrijwilligers zich ingezet om de leerlingen te ondersteunen om hun dorp zo mooi en goed mogelijk te presenteren.

 

Geef een reactie