Wagenborgen – Vanaf 25 oktober t/m eind december wordt op Basisschool de Kronkelaar aandacht besteed aan zichtbaarheid en reflectie. Door middel van een spandoek en wat ander materiaal, was afgelopen 25 oktober de aftrap.

Ken je het probleem? In de donkere dagen kun je ineens zomaar verrast worden door die fietser zonder verlichting, niet alleen schrik je maar het kan ook ernstige ongelukken tot gevolg hebben. Vaak zijn fietsers slecht zichtbaar door ontbrekende of slecht werkende verlichting en reflectie. Soms hebben ze prima verlichting maar wordt deze niet aangezet!

Daarom doet BS de Kronkelaar in de periode van 25 oktober tot 31 december mee aan de actie Zichtbaarheid in het donker. De kinderen van groepen 1 t/m 8 konden op 1 november hun fiets laten controleren op verlichting en reflectie.  Tussendoor wordt er ook opgelet, op het gebruik van de fietsverlichting. De OK kaart gaat hier een rol in spelen.

Help je mee onze kinderen Zichtbaar in het verkeer te laten zijn? Je kunt vooraf de fiets van je kind controleren op de volgende punten:

 

• De koplamp werkt goed, straalt recht naar voren en geeft wit of geel licht
• Het achterlicht werkt goed, straalt naar achteren en geeft rood licht
• Er is een losse rode reflector aanwezig aan de achterkant of reflecterend achterlicht
• Witte of gele reflectoren in de spaken of reflectie op de band of velg
• Twee gele/oranje reflectoren op beide trappers.
Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat al de kinderen van de school goed zichtbaar op pad gaan. Bovenstaande tips zijn natuurlijk voor iedereen, die gebruikt maakt van de fiets.

 

Licht uit? Fietslamp aan!

Geef een reactie