Wagenborgen – In de afgelopen dagen zijn er jonge geitjes geboren in de dierenweide van Groot Bronswijk. De dieren maken het goed! Omdat de jonge geitjes bijgevoerd moeten worden, heeft de werkgroep besloten de dieren elders onder te brengen. Ze hopen dat de dieren binnen een aantal weken weer terug kunnen naar hun verblijf in de dierenweide. Tot die tijd zal het qua dieren een stuk rustiger zijn in de dierenweide. Ze zullen bericht doen als de geiten weer in het verblijf terug zijn.

Het was nog niet de bedoeling dat er jonge geitjes geboren zullen worden, de geiten zijn gedekt door een bok die er “illegaal” gedumpt is. Deze is waarschijnlijk als het ware over het hekwerk gegooid.  “Als jullie iets in of rondom de dierenweide zien wat niet door de beugel kan, meldt dit dan bij ons via onze  Facebook pagina!” aldus de werkgroep.

 

Namens werkgroep dierenweide Groot Bronswijk,
Sander Kuipers, Frank Luitjens, Martijn Brons en Sander Riepma

Geef een reactie