kl_IMG_5758Siddeburen – Op zaterdag 13 juni vindt de spectaculaire ouder-kind triathlon, de Spierathlon, plaats! Een uniek evenement, waar iedereen aan deel kan nemen. Mark Hartlief uit Siddeburen gaat deze uitdaging aan, samen met zijn vader. Het evenement is opgezet om met elkaar je gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Het wordt het grootste ouder-kind sportevenement van Nederland. Mark is gekoppeld aan een bedrijventeam (Vosko uit Gouda) en gaat samen met zijn vader en twee andere ‘atleten’ 1/8 triathlon afleggen. Dat betekent: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Iedere atleet neemt 1 onderdeel voor zijn rekening en Mark gaat op alle onderdelen mee.

Mark: “Op mijn 5e werd mijn lichaam ziek; ik kreeg het Guillain-Barré Syndroom. Van de ziekte ben ik nu genezen, maar ik heb nog steeds last van de ‘restverschijnselen’. Ik vind het maar een raar woord en het is ook lastig uit te leggen. Het komt er op neer dat ik gewoon niet altijd alles kan. Soms laat mijn lichaam me een beetje in de steek (spierzwakte, vermoeidheid, kou). Vorig jaar heb ik nog een revalidatieprogramma gevolgd bij Beatrixoord in Haren (een zogenaamd pijnprogramma voor jongeren; om te leren omgaan, leven en accepteren van de pijn en mijn beperkingen). NÚ kom ik in actie voor andere kinderen met een spierziekte. Ik doe wat ik kan.”

En u kunt ook wat doen! Namelijk sponsoren. Via Mark zijn sponsorpagina (https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/mark-hartlief) kunt u direct een bedrag doneren en wordt u op de hoogte gehouden van Mark zijn vorderingen. En wilt u Mark aanmoedigen, dat kan op 13 juni rond de Ouderkerkerplas in Oudekerk aan de Amstel!

De foto’s zijn genomen tijdens de sportclinic, ter voorbereiding van de Spierathlon op 13 juni.

zwemmen – Mark en Niels

hardlopen – Mark en Martin

fietsen – Mark en kees

https://www.facebook.com/teammarkvosko

https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/mark-hartlief

http://mark-en-gbs.blogspot.nl/

kl_IMG_5790

kl_IMG_5713